Scandinavian Photo
Meld deg på her
:
:

Tidspunkt Antall ledige plasser  
No records to display.
Har du spørsmål?
Kontaktperson for arrangementet:
Scandinavian Photo Kurs
Tlf: 21659840
Digitalfoto - skap mer kreative bilder!

Hverdagen er full av gode motiver, men selv om man har riktig utstyr så er det ikke alltid at resultatet blir som man ønsker. Dette kurset vil lære deg hvordan du bruker innstillinger, tolker lys og komponerer for å få mer kreative, gode og vakre bilder. Du lærer å bruke mulighetene i kameraet slik at du får til den fine, diffuse bakgrunnen på portrettene, eller den slørete fossen i skogen. Hvordan du best unngår blits på mørke kvelder, og hvilke program som passer til ulike motiv. Det er enklere enn mange tror. Kurset passer for deg som har speilrefleks- eller hybridkamera. 

Kurset går over to kvelder fra 18:00 til 20:00

Datoer:
Kurs 1.      Del I:   29. januar og Del II:    12. februar

Kurs 2.      Del I:   21. mai og Del II:    04. juni

Del I - kreativ bruk av kamera
Vi begynner med grunnleggende fototeknikk, og fordyper oss i hvordan man bruker lukker og blender kreativt. Vi snakker også om hvordan objektivet påvirker utseende på bildet, og hvorfor det er viktig å bestemme over fokuseringen. Gjennom eksempler får du se hvordan du kan utnytte hele potensialet i fotoutstyret for å skape det bildet du alltid har hatt lyst til å ta, bildet med det lille ekstra.

Etter kurset vil du ikke bare sitte med kunnskap om det vi har gjennomgått, men ha grunnlaget for å finne nye måter å utnytte kameraet og dine egne kreative evner på.

Del II - naturlig lys, portrett og komposisjon
Lys og komposisjon er den røde tråden i dette kurset hvor du lærer å tolke lysets mange elementer og kanskje manipulere det. I tillegg lærer du om god komposisjon, som gjør bildene vakrere. Kurset tar utgangspunkt i portrettfotografering, men teorien gjelder alle motiver du møter på i hverdagen.

Du lærer blant annet om ulike typer lys og lyskilder og hvordan lysets retning påvirker resultatet. Vi snakker også om komposisjon, for det er ikke vilkårlig hvordan du avbilder virkeligheten, hvor du plasserer et menneske i et portrett, eller hvordan du bygger opp linjer og andre elementer i bildet.

Uansett motiv, det handler om å se mulighetene når de oppstår, og utnytte lyset og detaljene i situasjonen. Etter disse inspirerende timene lærer du hvordan du med enkle grep tilfører motivet det lille ekstra som løfter det opp til en plass over peisen.

Hva trenger du å ta med?
Kurset er teoretisk, men du kan ta med kamera om du ønsker.

Forkunnskaper
Vi anbefaler en helt grunnleggende forståelse av kamerabruk, og lukker, blender og ISO.

Varighet: 4 timer over 2 kvelder.
Antall Plasser: 16
Pris: 1.399,-


Ved færre enn 5 påmeldte deltakere avlyses kurset. Avlysning sendes ut senest en uke før kursets dato.

Kursholder: Ellen Christine Reiss
Ellen begynte med foto den gang ”film” var analogt og kamera mekanisk. Hun jobber nå som freelanceskribent og -fotograf, etter å ha fullført en master i litteraturvitenskap. Ellen har tidligere jobbet som lektor ved Universitetet i Oslo og har mange år praksis fra fotobransjen. De siste årene har hun holdt en rekke kurs for Scandinavian Photo (tidl. FotoVideo) - innføringskurs, blitskurs, komposisjonsteknikk og workshops.


Scandinavian Photo