Scandinavian Photo
Meld deg på her
Sted: Sunnmøre
Startdato: 16.02.2018 20:00
Sluttdato:20.02.2018 14:00
Påmeldingsfrist: 16.02.2018 23:00

Vi har dessverre ikke flere plasser ledige på dette arrangementet. Dersom noen melder seg av kurset blir det gjort tilgjengelig plass(er) for påmelding, så følg med videre på kursportalen.
Har du spørsmål?
Kontaktperson for arrangementet:
Scandinavian Photo
Tlf: 21659840
Vinterland Sunnmøre - Naturfotoworkshop

Fotokurs på Sunnmøre: Opplev vinteren på Sunnmørskysten med kamera. Gjennom en 4 dagers intensiv workshop tilbyr jeg en arena for læring og inspirasjon – hvor målet er å utvikle dine visuelle og tekniske ferdigheter innen landskapsfotografering. Jeg ønsker å utfordre deltakerne til å bli mer bevisst på hva, hvordan og hvorfor de fotograferer og har spesiell vekt på idé, fortelling og komposisjon. I løpet av workshopen vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du får det beste ut av kamerafilene dine. Her er det ikke kun programvareteknikk som gjelder, men vi vil også arbeide med de estetiske sidene ved fotoredigering. [Fosnavåg 16.–20. februar 2018.]

Gjennom 4 dager vil du få oppleve værets og lysets skiftninger på Sunnmørskysten på vinterstid – og lære om hvordan du utnytter ulike lyskvaliteter og værforhold til å skape landskapsfotografier som hever seg over rene avbildninger. Du lærer å jobbe kreativt og bevisst med din fotograferingsprosess. Underveis blir det også undervisning i fotoredigering med Lightroom og evt. andre programmer samt individuell tilbakemelding på bildene du tar underveis.

UTFORDRING

Jeg vil spesielt utfordre deg på hvordan du visualiserer omgivelsene, bevisstgjøre deg på valgene du tar og hvordan du benytter virkemidlene innen komposisjon og kamerateknikk. Underveis i workshopen blir det flere anledninger hvor du får tilbakemelding på bildene dine.

Vi jobber fra tidlig til sent alle dager, både ute i felten og i undervisningsrommet. Fotograferingsøktene vil foregå i områdene rundt Fosnavåg og velkjente Runde.
Kurset vil også omfatte forelesninger, bildevurdering, veiledning i felt og i undervisningsrom.

FORKUNNSKAPER

 • Du må ha grunnleggende kjennskap til kameraet ditt og erfaring med fotografering.
 • Du må ha grunnleggende ferdigheter med din datamaskin. Det er en fordel om du har noe erfaring med fotoredigering (uansett programvare).
 • Du må ha et ønske om å utvikle deg innen naturfotografering.
 • Du bør være i normal fysisk form. Det legges ikke opp til lange og/eller anstrengende turer.

Hva du kan forvente av meg:  Jeg er dedikert og til stede for deg som deltaker med å gi oppmerksomhet, råd og veiledning under arbeidet. Jeg deler alt jeg kan innen fotografering og gir opplæring ut fra dine forkunnskaper.

Hva jeg forventer av deg: Du er lærevillig, ønsker å utvikle deg innen fotografering – og du ber om veiledning og hjelp underveis i kurset. Hvis det er noe du ikke forstår eller får til, søker hjelp og forklaring hos meg.

UNDERVISNINGSTIDSROM

Workshopen starter fredag  kl. 20.00 og avsluttes tirsdag kl. 14.00.. Du må sette av all tid til å jobbe med foto fra workshopen begynner til den slutter.

STED

Thon Hotel - Fosnavåg. https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/fosnavag/thon-hotel-fosnavag/ 

ANTALL DELTAKERE

Maksimalt 12

INSTRUKTØR

Bjørn Joachimsen

OVERNATTING

Tilreisende deltakere anbefales å bestille overnatting hos Thon Hotel Fosnavåg ved å kontakte:
Monica BjørhovdeDirekte: 70 08 10 02Mobil: 417 65 504Epost: monica.bjorhovde@thonhotels.no
Spesialpriser for kursdeltakere er:
    •    Enkeltrom kr 795.- per natt. Frokost inkludert.
    •    Dobbeltrom kr 995.- per natt. Frokost inkludert.
Husk å oppgi ved bestilling at du er deltaker på kurset.
Overnatting er ikke inkludert i kursavgiften.

MÅLTIDER

Det tilbys måltider på Thon Hotel Fosnavåg. Bestilling av måltider samordnes i forkant av workshopen. Informasjon om dette sendes deltakere pr. epost nærmere kursstart. Måltider er ikke inkludert i kursavgiften.

REISE

NØDVENDIG UTSTYR

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
 • Instruksjonsbok til kamera.
 • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)
 • Ekstra kamerabatteri. VIKTIG!
 • Lader til kamerabatteri
 • Vanntett og varmt fottøy
 • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)
 • Hodelykt
 • Drikkeflaske/termos

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte/opplevelse av kurset.)

 • Graderte kamerafiltre
 • Polarisasjonsfilter
 • ND-filter/gråfilter
 • Fjernkontroll med timer (Be gjerne om råd hvis du skal kjøpe.)
 • Isbrodder egnet for terrengbruk. (Be gjerne om råd hvis du skal kjøpe.)

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Påmelding
Påmeldingsfrist: 20. desember 2017.


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

“Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.”
— Bjørn Joachimsen
Scandinavian Photo