Scandinavian Photo
Meld deg på her
Sted: Scandinavian Photo, Kursrom I
Startdato: 14.04.2018 10:00
Sluttdato:15.04.2018 16:00
Påmeldingsfrist: 13.04.2018 10:00

Vi har dessverre ikke flere plasser ledige på dette arrangementet. Dersom noen melder seg av kurset blir det gjort tilgjengelig plass(er) for påmelding, så følg med videre på kursportalen.
Har du spørsmål?
Kontaktperson for arrangementet:
Scandinavian Photo
Tlf: 21 65 98 40
Workshop: Streets of Oslo - gatefoto. Helg

Bli med på to dager full av inspirasjon og fotografering med fotograf og Olympus ambassadør Trond Lindholm!

Uavhengig av nivå og kamerautstyr - dette er en workshop for deg som ønsker å utvikle deg som fotograf.

Hvordan lykkes med fotografering i bybildet og det offentlige rom? Hva tar man bilder av, hvilke tilnærminger bruker man, hva er lov og hvordan går man frem? Her vil du få inspirasjon til å tenke nytt og finne motiver i en klassisk sjanger.

Varighet: 2 dager (helg)
Antall plasser: 16
Pris: 2495,-

Innhold
 • Praktiske øvelser
 • Inspirasjonsteori 
 • Erfaringsutveksling 
 • Sosialt samvær
Gatefoto handler om å fange øyeblikket i det offentlige rom, hvor bildene gjenspeiler en mer eller mindre uredigert virkelighet. Gatefoto inneholder også elementer av historiefortelling, gjerne med tilsnitt av humor eller et skråblikk på hverdagslige hendelser på gatas teater.

Workshopen passer alle – men er særlig godt egnet for deg som ønsker kreativt påfyll og nye, friske tanker om hvordan finne motiver, og å få tent gløden i egen fotografering. Workshopen vil ha fokus på bildets innhold og fotografi som uttrykksform – et område man aldri blir utlært på. Fokuset i workshopen vil være på gatefoto sjangeren, men du vil oppleve at tilnærmingen og teknikkene i gatefoto gjerne kan overføres til tante Olgas åttiårslag eller konfirmasjonen til junior – det handler jo bare om å fange øyeblikkene på en uposert og annerledes måte


Program

Lørdag, kl. 10:30 - 16:00
 • Oppmøte - bli kjent/intro runde m/bildevisning
 • Inspirasjonsteori med visning av bilder, generell teori og historie
 • Felles lunsj med inspirasjonsfilm
 • Ut på gata - fra teori til praksis med veiledning
 • Sosialt samvær med erfaringsdiskusjon
 • Samling og oppsummering i Scandinavian Photos lokaler
 • Middag og sosialt -ikke inkludert, men det anbefales at alle setter av kvelden til uformell erfaringsutveksling og generell fotonerding
Søndag, kl. 11:00 - 16:30
 • Arbeidsflyt - tips (Lightroom, SilverEffex)
 • Redigering og utvalg av fra lørdag samt gjennomgang av bilder.
 • Kom ut av skapet - sosiale medier, webside, blogg,utstilling eller bok - vis deg frem!
 • Oppgaveløsning
 • Oppsummering og evaluering
 • Avslutning ca kl 16:30 - mulighet for individuelle samtaler og portfolio-gjennomgang etterpå for de som ønsker det

VIKTIG INFORMASJON:
Alle deltakere bes om å finne frem 5 av sine beste bilder som kan relateres til sjangeren "gatefoto" (bilder tatt i det offentlige rom, med mennesker eller spor av mennesker). Bildene, samt noen linjer om sin egen fotografiske bakgrunn, sendes inn til kursholder senest innen kl: 12.00 dagen før kurset. Kursholder sender ut info om innsending når det nærmer seg kursdato.

Det vil bli gitt en oppgave lørdag kveld

Hva trener du å ta med?
Ta med eget kamera, minnekort og fullt oppladet batteri, samt laptop for bilderedigering underveis (søndag).

Forkunnskaper
Vi anbefaler at du har god kjennskap til eget kamera for å få best utbytte av dette kurset, men trenger du kameratekniske tips så ta med bruksanvisningen til ditt kamera.

Sted
Scandinavian Photo sine kurslokaler i Møllergata 4, Oslo.

Ved færre enn 8 påmeldte deltakere avlyses kurset. Avlysning sendes ut senest en uke før kursets dato.Foredragsholder: Trond LindholmTrond Lindholm (53) er en engasjert fotograf, Olympusambassadør, og foredragsholder. Han er en meget god inspirator som er flink til å vektlegge andre aspekter enn det typiske «utstyrspratet» man ofte kan oppleve når fotografer møtes.  Han har blitt en kjent skikkelse for mange i det norske gatefotomiljøet og hans hjertebarn er prosjektet “Streets of Oslo”, hvor han vandrer gatelangs i hovedstaden og tar bilder av mennesker og miljøer. Trond arrangerer jevnlig workshops og foredrag i gatefoto, både rundt omkring i Norge og tidvis internasjonalt. Trond er en mann som evner å inspirere og som deler raust av egne tips og erfaringer, han har hatt flere utstillinger, -  alene og sammen med andre. Hans bilder er publisert i norske og internasjonale fotoblader og -nettsteder.

www.trondlindholm.com   - Instagram @streets_of_osloScandinavian Photo