Scandinavian Photo
Meld deg på her
Sted: Scandinavian Photo, Kursrom I
Startdato: 23.04.2018 17:30
Sluttdato:23.04.2018 20:30
Påmeldingsfrist: 22.04.2018 17:00

Vi har dessverre ikke flere plasser ledige på dette arrangementet. Dersom noen melder seg av kurset blir det gjort tilgjengelig plass(er) for påmelding, så følg med videre på kursportalen.
Har du spørsmål?
Kontaktperson for arrangementet:
Scandinavian Photo Kurs
Tlf: 21 65 98 40
Grunnkurs i kreativ bruk av speilrefleks

Selv om man har riktig utstyr så er det ikke alltid at resultatet blir som man ønsker. Hvis du vil lære mer om grunnleggende fototeknikk og bruk av kameraet, så er dette kurset for deg.

På kurset lærer du å bruke mulighetene i kameraet slik at du får til den fine diffuse bakgrunnen på portrettene, eller den slørete fossen i skogen. Hvordan man best unngår blits på mørke kvelder, og hvilke program som best passer til ulike motiv. Det er enklere enn mange tror.

Vi begynner med grunnleggende fototeknikk, og fordyper oss i hvordan man bruker lukker og blender kreativt*. Vi snakker også om hvordan objektivet påvirker utseende på bildet, og hvorfor det er viktig å bestemme over fokuseringen. Gjennom eksempler får du se hvordan du kan utnytte hele potensialet i fotoutstyret for å skape det bildet du alltid har hatt lyst til å ta; 
bildet med det lille ekstra.

Tilsvarer vårt tidligere kurs "Fotokurs trinn I - fototeknikk".


Varighet: 3 timer
Antall plasser: 16
Pris: 995,-

Tema

  • Eksponering – blender og lukker
  • Blender – hvordan jobbe med liten og stor dybdeskarphet
  • Lukker – hvordan fryse og gjengi bevegelse kreativt
  • Objektiver og brennvidde
  • Autofokus – få kontroll på hvor i bildet du stiller skarpt og få forskjellige uttrykk
  • Programhjulet – de kreative programmene
  • JPG og RAW-filer


Kurset er ikke begrenset til et spesielt merke eller type kamera, her vil du lære generell fototeknikk! Etter kurset vil du ikke bare sitte med kunnskap om det vi har gjennomgått, men ha grunnlaget for å finne nye måter å utnytte kameraet og dine egne kreative evner på.

Hva trenger du å ta med?
Det kan være nyttig å ta med kameraet på kurset.

Forkunnskaper
Vi anbefaler våre kurs Kamerabruk for nybegynnere ( for Canon/ for alle merker) som tilbys for speilreflekskameraer og Speilløst for nybegynnere hvis du har speilløst systemkamera (alle merker) for deltakere som ikke har brukt kamera tidligere. Eventuelt tilsvarende kunnskaper.

Sted
Scandinavian Photo sine kurslokaler i Møllergata 4, Oslo.

Vil du lære mer?

Vi anbefaler kursene Fotokurs trinn II - lys og komposisjon, Lightroom organisering og Lightroom redigering.

Ved færre enn 4 påmeldte deltakere avlyses kurset. Avlysning sendes ut en uke før kursets dato.

Kursholder: Ellen Christine Reiss


Ellen begynte med foto den gang ”film” var analogt og kamera mekanisk. Hun jobber nå som freelanceskribent og -fotograf, etter å ha fullført en master i litteraturvitenskap. Ellen har tidligere jobbet som lektor ved Universitetet i Oslo og har mange års praksis fra fotobransjen. De siste årene har hun holdt en rekke kurs for Scandinavian Photo (tidl. FotoVideo) - innføringskurs, blitskurs, komposisjonsteknikk og workshops.


Scandinavian Photo