Scandinavian Photo
Meld deg på her
Sted: Scandinavian Photo, Kursrom I
Startdato: 02.05.2018 17:30
Sluttdato:02.05.2018 20:30
Påmeldingsfrist: 01.05.2018 17:00

Vi har dessverre ikke flere plasser ledige på dette arrangementet. Dersom noen melder seg av kurset blir det gjort tilgjengelig plass(er) for påmelding, så følg med videre på kursportalen.
Har du spørsmål?
Kontaktperson for arrangementet:
Scandinavian Photo Kurs
Tlf: 21 65 98 40
Grunnkurs i portrett og komposisjon


Verden er full av lys, og å tolke lyset er noe av det viktigste du gjør når du fotograferer.

Dette er et grunnleggende kurs som hjelper deg å tolke lysets mange elementer, måle det riktig og kanskje manipulere det. Når du i tillegg lærer å komponere riktig, vil du få større glede av bildene du tar.

Lys og komposisjon er den røde tråden i dette kurset, og du lærer blant annet om lysets karakter, fargetemperatur, ulike typer lys og lyskilder, kameraets lysfølsomhet og hvordan lysets retning påvirker resultatet. Vi snakker også om komposisjon, for det er ikke vilkårlig hvordan du avbilder virkeligheten, hvor du plasserer et menneske i et portrett, eller hvilke vei du bygger opp linjer og andre elementer i bildet.

Uansett motiv, det handler om å se mulighetene når de oppstår, og utnytte lyset og detaljene i situasjonen. Etter disse inspirerende tre timene lærer du hvordan du med enkle grep tilfører motivet det lille ekstra som løfter det opp til en plass over peisen.

Tilsvarer vårt tidligere kurs "Fotokurs trinn II - lys og komposisjon".

Varighet: 3 timer
Antall plasser: 16
Pris: 995,-

Tema

  • Komposisjon
  • Lys – typer lys og retning på lyset
  • Lysmåling
  • Reflektor og diffusor
  • Fargetemperatur – WB
  • ISO


Forkunnskaper

Vi anbefaler våre kurs Canon EOS for nybegynnere/ Speilrefleks for nybegynnere og Fotokurs trinn I - fototeknikk, eventuelt tilsvarende kunnskap som disse kursene gir.

Sted
Scandinavian Photo sine kurslokaler i Møllergata 4, Oslo.

Vil du lære mer?
Vi anbefaler: Introduksjon til Lightroom, Lightroom - organisering og Lightroom - redigering. Se hele vårt kurstilbud på vår kursportal.

Ved færre enn 4 påmeldte deltakere avlyses kurset. Avlysning sendes ut senest en uke før kursets dato.


Kursholder: Ellen Christine Reiss


Ellen begynte med foto den gang ”film” var analogt og kamera mekanisk. Hun jobber nå som freelanceskribent og -fotograf, etter å ha fullført en master i litteraturvitenskap. Ellen har tidligere jobbet som lektor ved Universitetet i Oslo og har mange år praksis fra fotobransjen. De siste årene har hun holdt en rekke kurs for Scandinavian Photo (tidl. FotoVideo) - innføringskurs, blitskurs, komposisjonsteknikk og workshops.Scandinavian Photo