Scandinavian Photo
Meld deg på her
Sted: Scandinavian Photo, Studio
Startdato: 04.10.2018 17:30
Sluttdato:04.10.2018 21:30
Påmeldingsfrist: 03.10.2018 18:00

Vi har dessverre ikke flere plasser ledige på dette arrangementet. Dersom noen melder seg av kurset blir det gjort tilgjengelig plass(er) for påmelding, så følg med videre på kursportalen.
Har du spørsmål?
Kontaktperson for arrangementet:
Scandinavian Photo
Tlf: 21659840
FOLK

Er en workshop i grenselandet mellom portrett, streetphoto og dokumentarfoto.  Ingen grenser – bare FOLK– eller om du vil en workshop for deg som liker mennesker og er interessert i mennesker, men kanskje trenger litt inspirasjon og en dytt i baken for å komme i gang.

Under workshopen FOLK vil fokuset som i suksess-serien Streets of Oslo fortsatt være på å fange øyeblikket, men denne gang enda mer fokusert på mennesker og gjerne litt dypere enn bare et raskt snapshot på gata.

Hvordan lykkes man med fotografering av FOLK – hvilke tilnærminger bruker man, hva er lov og hvordan går man frem.  På denne workshopen vil du få inspirasjon til å tenke nytt og hjelp til å finne gode historier om spennende mennesker du ikke kjenner enda.  

Innhold

  • Inspirasjonsteori med visning av bilder, generell teori (litt teknikk/redigering) og historie
  • Oppgaveløsning
  • Individuelle tilbakemeldinger
  • Sosialt samvær med erfaringsdiskusjon etter workshopens slutt (ikke inkludert i tidsrammen) 

Det er mange fellestrekk mellom gatefoto, dokumentarfoto og portrett i miljø – det hele dreier seg om å fortelle en liten eller stor historie sett igjennom dine øyne.  Historiefortelling igjennom et enkeltbilde eller serie av bilder vil også være hovedfokuset på workshopen. Workshopen vil ha særlig fokus på fotografi som uttrykksform og ikke så mye på teknikk og utstyr. 

Workshopen passer alle nivåer, men er særlig godt egnet for deg som ønsker litt kreativt påfyll og nye friske tanker om hvordan finner motiver og få tent gløden i egen fotografering og selvsagt du må være glad i og interessert i FOLK. 

Hva trenger du å ta med
Ta med eget kamera, minnekort og fulladet batteri og gjerne laptop om du har – men det er ikke nødvendig. 

Forkunnskaper
Kjennskap til ditt eget kamera og en god dose nysgjerrighet

Sted og tid
Scandinavian Photo i Møllergata 4, Oslo.
Tid 17:30 til 21:30 

Pris kr. 1.295,00

Ved færre enn 5 påmeldte deltakere avlyses kurset. Avlysning sendes ut senest en uke før kursets dato.

Foredragsholder: Trond Lindholm


Trond Lindholm er en engasjert fotograf, Olympus ambassadør og foredragsholder. Han er en meget god inspirator som er flink til å vektlegge andre aspekter ved fotograferingen enn det typiske utstyrspratet man ofte kan oppleve når foto interesserte møtes.   Han er blitt en kjent skikkelse for mange i gatefotomiljøet og er mannen bak Instagramkontoen @streets_of_oslo med over 35.0000 følgere samt boken med samme navn utgitt i 2016.   Trond arrangerer jevnlig workshops og foredrag i gatefoto, både i Norge og tidvis internasjonalt.  Trond er en mann som evner å inspirere og som deler raust av egne tips og erfaringer og har en avslappet tilnærming til fotografiet – det skal tross alt være mest gøy. Han har hatt flere utstillinger, alene og sammen med andre og hans bilder er publisert i norske og internasjonale fotoblader og nettsteder. 

Trond har sakte men sikkert beveget seg bort fra «hardcore» gatefoto og hans nysgjerrighet og interesser for mennesker er det som preger hans bilder nå – enda litt nærmere enn gatefotoets «raske snapshot» og mer personlig.  Dette er også tema for hans nye workshopprogram – FOLK 


Scandinavian Photo